Tražite pumpu za vodu koja će najbolje riješiti vaš problem?

Tražite pumpu za vodu koja će najbolje riješiti vaš problem?

Često se isti problem može riješiti na više načina. Pomoći ćemo vam odabrati najbolje rješenje s obzirom na efikasnost, praktičnost i cijenu investicije.

Pumpe za vodu prema vrsti pogona možemo podijeliti na električne pumpe za vodu, motorne pumpe za vodu, hidraulične pumpe za vodu, te kardanske pumpe za vodu. Prema vrsti namjene pumpe za vodu mogu biti namjenjene za odvodnju čiste i prljave vode sa abrazivnim česticama, odvodnju mulja i blata sa abrazivnim česticama, odvodnju korozivnih tekućina. Nudimo velik izbor pumpi za vodu renomiranih proizvođača kao što su Grindex, BBA, Endress, Hycon.


Poplave zahtijevaju brzu i efikasnu reakciju, stoga pumpa za vodu treba brzo rješiti problem velike količine vode s abrazivnim česticama. Kao najbolja rješenja za poplave pokazale su se motorne i kardanske pumpe za vodu. Električne potopne pumpe nisu dobro rješenje zbog nestanaka struje, te opasnosti od električnih kablova.
Motorne pumpe
BBA motorne pumpe velikog kapaciteta (do 6500 m3/h) su najprofesionalnije i najefikasnije rješenje u borbi s poplavama. Riječ je o pumpama većih dimenzija i težine za koje je potreban dodatan transport i manipulacija. Pogonjene su motorima najvećeg stupnja čistoće prema euro standardima za ispušne plinove. Dizajn BBA pumpi za vodu usmjeren je na pouzdanost, učinkovitost i trajnost. Mehanički sistem puštanja u rad (priming system) omogućava samostalno automatsko pokretanje čak i iz suhog starta. Čvrsta izrada pumpe i kućišta omogućava vam rad i u najtežim uvjetima. Visoka učinkovitost pumpe smanjuje potrošnju goriva.
Kardanske pumpe
Sklop pumpe je načinjen tako da pogon čini traktor ili dr. radni stroj preko kardana. Samim tim cjenovno je to prihvatljivija opcija od motornih pumpi. Iznimno su efikasne, kapaciteta do 3000 m3/h. Ispumpavaju čestice do 100 mm, te brzo i efikasno riješavaju problem. Kardanske pumpe za vodu dokazale su se u poplavama, interventnim prepumpavanjima kod pucanja nasipa i sl. Smatraju se popularnim rješenjem za šumarstvo, odvodnju i kanalizaciju, u komunalnom i vodnom sektoru, poljoprivredi.

Svako gradilište podliježe određenim rokovima, nepredvidivim troškovima, očuvanju okoliša, stoga bilo riječ da je o prodiranju podzemnih voda na gradilište ili isušivanju zemljišta posao se mora obaviti u najkraćem mogućem roku uz što manji trošak. U rješavanju ovog problema mogu se koristiti svi tipovi pumpi za vodu.
Električne potopne pumpe za vodu
Električne potopne pumpe za vodu brzo i efikasno rješavaju problem. Mogu raditi na suho bez oštećenja pumpe, te samostalno rješavaju problem dok vi obavljate druge poslove.
Hidraulične pumpe za vodu
Naša preporuka su hidraulične pumpe za vodu, jer se na većini gradilišta već nalaze hidraulički radni strojevi. Hidraulične pumpe se pomoću hidrauličnog kabla spajaju s hidrauličnim agregatom, bagerom ili dr. radnim strojem. Hidraulične pumpe su lagane i jednostavne za korištenje. Imaju kapacitet do 120 m3/h, te visinu dobave do 20 m i mogu ispumpavati prljavu vodu s česticama do 74 mm. Mogu raditi na suho.
Električne potopne pumpe za vodu
Kao najbolji izbor u rješavanju ovog problema pokazale su se električne potopne pumpe. Jednostavne su za korištenje, malih dimenzija, jednostavno se prenose i mogu raditi na suho.
Motorne pumpe za vodu
Za rješavanje ovog problema mogu se koristiti i Endress motorne pumpe manjeg kapaciteta, s tim da treba voditi računa o nivou buke u područjima s rigoroznim ograničenjima buke. Endress motorne pumpe manjeg kapaciteta do 60 m³/h ograničene su visinom usisa do 8 m. Jako su popularne na našem području.
Hidraulične pumpe za vodu
Hidraulične pumpe će brzo i efikasno riješiti problem, ali se kod nabave mora voditi računa i o nabavi hidrauličnog agregata ili o dr. hidrauličnom izvoru.
Električne potopne pumpe
Za gusti mulj koji sadrži ostatke ruda i sl. materijala najbolji izbor su Grindex Bravo pumpe s agitatorom. Bravo pumpe, posebno su dizajnirane za odvodnju mulja sa velikim abrazivnim česticama veličine do 50 mm, na maksimalnu visinu dobave 17 – 45 m, protoka 8-130 l /s, kao što su mulj iz rudnika sa ugljenom i rudom, ispumpavanje ribnjaka, betonita, vode kojom se ispirao ugljen itd.
Motorne muljne betonit pumpe
Za ispumpavanje većih količina tu su BBA muljne, betonit pumpe kapaciteta do 500 m3/h.
Inox električne potopne pumpe
Inox potopne elektručne muljne i drenažne pumpe za vodu napravljene su od nehrđajućeg čelika i namjenjene su za ispumpavanje iznimno korozivnih tekućina pH vrijednosti 2-10. Inox pumpe za vodu napravljene su za zahtjevne poslove odvodnje u rudnicima, procesnoj industriji, ribogojilištima, lukama gdje bi se obične pumpe brzo uništile.