Izjava o zaštiti privatnosti na internetskim stranicama tvrtke DAR d.o.o.

Izjava o zaštiti privatnosti na internetskim stranicama tvrtke DAR d.o.o.

DAR d.o.o. poštuje vašu privatnost i temelji svoje internetske stranice na tehnologijama koje pružaju bolje i sigurnije mrežno iskustvo. Ova Izjava o zaštiti privatnosti odnosi se na prikupljanje i obradu vaših osobnih podataka te primjenu kolačića (cookies) na internetskim stranicama www.dar.hr (u nastavku: internetske stranice). Na našoj web stranici imate mogućnost prihvaćanja ili odbijanja obrade osobnih podataka na način opisan u ovoj Izjavi.

Voditelj obrade osobnih podatka:
Dar d.o.o. Ulica Vinogradska cesta 2, 35 000 Slavonski Brod, OIB: 81043321739, tel: 035 490 115, e-mail: dar@dar.hr

Osoba za zaštitu osobnih podataka
dar@dar.hr, 035 404 310
Prikupljanje i obrada osobnih podataka
Kako bi održala funkcionalnost internetskih stranica i omogućila usluge koje korisnici traže, DAR d.o.o. na svojoj internetskoj stranici može prikupljati i upotrebljavati osobne podatke korisnika. Putem internetskih stranica www.dar.hr moguće je, ovisno o svrsi, prikupljanje vaših osobnih podataka kao što su: ime i prezime, adresa e-pošte, kućna ili poslovna adresa, telefonski broj… Upisom osobnih podataka u za to predviđena polja dajete privolu da se navedeni podaci upotrebljavaju u svrhu za koju su dani.
DAR d.o.o. prikuplja podatke o vašem računalu. Ovi podaci mogu uključivati vašu IP adresu, tip preglednika, vrijeme pristupa i adrese web stranica.
Prikupljene podatke, kao i podatke koje je saznala na osnovi pružanja usluga klijentima i u obavljanju poslova s pojedinačnim klijentom, tvrtka DAR d.o.o. obrađuje u svrhu u koju su isti dani, odnosno u svrhu korištenja web stranica, davanja ponuda, te slanja newslettera. DAR d.o.o. može koristiti navedene podatke kako bi vam pružio učinkovitiju korisničku uslugu ili za prilagodbu web stranica vašim osobnim sklonostima i interesima.
DAR d.o.o. ne prodaje, ne iznajmljuje i ne posuđuje popis korisnika svojih stranica trećim stranama. Uz obvezu zadržavanja povjerljivosti, DAR d.o.o. može dijeliti podatke s pouzdanim partnerima za određene svrhe: izradu statističke analize, korisničku potporu, organizaciju dostave ili slične potrebe. Svakoj takvoj trećoj strani zabranjena je daljnja obrada vaših osobnih podataka.
Ovime vas DAR d.o.o. ujedno informira da imate pravo na pristup svim danim osobnim podacima, kao i na njihov ispravak, pravo naknadno odustati od prethodno danih suglasnosti, djelomično ili u cijelosti, kao i pravo usprotiviti se obradi osobnih podataka u svrhe pružanja informacija o proizvodima ili uslugama.

Sigurnost vaših osobnih podataka
Internetska stranica www.dar.hr štiti vaše osobne podatke od neovlaštenog pristupa, upotrebe ili odavanja. Podaci na računalnim poslužiteljima pohranjuju se u kontroliranom, sigurnom okruženju, zaštićenom od neovlaštenog pristupa, upotrebe ili odavanja.

Primjena kolačića
Na internetskim stranicama www.dar.hr primjenjuju se tzv. kolačići (cookies) – tekstualne datoteke koje na računalo korisnika smješta internetski poslužitelj kojim se korisnik koristi.
Kolačići se upotrebljavaju za funkcioniranje svih značajki internetskih stranica i bolje korisničko iskustvo, a mogu biti privremeni (pohranjuju se samo tijekom posjeta internetskim stranicama) ili trajni (na računalu korisnika ostaju pohranjeni i nakon posjeta).
Kolačićima trećih strana www.dar.hr koristi se za dobivanje statističkih podataka o posjećenosti i načinu upotrebe naših internetskih stranica. Podaci koji se prikupljaju uključuju IP adresu korisnika, podatke o pregledniku, jeziku, operativnom sustavu i druge standardne podatke koji se prikupljaju i analiziraju isključivo u anonimnom i masovnom obliku. Internetske stranice DAR d.o.o. ne sadržavaju kolačiće koji omogućuju pokretanje programa ili postavljanje virusa na vaše računalo.
Naša internetska stranica koristi servise za mjerenje posjećenosti Google Analytics. Podaci prikupljeni na ovaj način ne mogu identificirati posjetitelje. Svi podaci koriste se isključivo u statističke svrhe. Ukoliko želite zabraniti navedenom servisu spremanje kolačića to možete učiniti na sljedećem linku: Google Analytics.

Sprječavanje kolačića
Ako niste suglasni s njihovom upotrebom, kolačiće možete lako izbrisati (ili spriječiti) na svojem računalu ili mobilnom uređaju s pomoću postavki preglednika kojim se koristite ili ih ne prihvatiti dolaskom na naše web stranice.
Budući da je svrha kolačića poboljšanje i omogućivanje upotrebe naših internetskih stranica i njihovih procesa, imajte na umu da sprječavanjem ili brisanjem kolačića možete onemogućiti funkcioniranje tih značajki ili prouzročiti njihov drugačiji rad i izgled u vašem pregledniku.

Obrazci
Zahtjev za ostvarenje prava na ispravak
Zahtjev za ostvarenje prava na dopunu osobnih podataka
Zahtjev za ostvarenje prava na ograničenje obrade osobnih podataka
Zahtjev za ostvarenje prava na pristup osobnim podacima
Zahtjev za povlačenjem privole
Zahtjev za ostvarenje prava na brisanje osobnih podataka


Uvjeti i izmjene
Uvjeti ove Izjave o zaštiti privatnosti uređuju upotrebu kolačića i svih podataka prikupljenih za vrijeme primjenjivanja Izjave, osim kolačića trećih strana. DAR d.o.o. zadržava pravo izmjene ove Izjave i pravila o kolačićima u bilo kojem trenutku kako bi prenijela nove važne informacije te kako biste bili informirani o načinima na koje DAR d.o.o. na svojim internetskim stranicama štiti vaše podatke, te stoga preporučujemo da povremeno provjerite ažuriranja na ovoj stranici.

Informacije za kontakt
DAR d.o.o. rado će primiti vaše komentare i sugestije u vezi s ovom Izjavom, kao i ostale primjedbe. Možete nam se obratiti na: dar@dar.hr ili na 035/404-310.
Zaštita osobnih podataka